Välkommen till ämnet spanskas sidor på Göteborgs universitets lärplattform GUL

Bara språket förenar Vargas Llosas Nobelbelönade romaner och Kanarieöarnas badparadis, men kombinationen visar det väldiga intressespann som finns, och hur olika intressen och nyfikenhet kan leda från guanchernas visselspråk på Gomera till de brusande kulturstäderna Madrid, Barcelona, Mexico City och Buenos Aires och badparadis i Karibien och på öarna i den spanska övärlden. De spanska kulturerna är rika och fyllda av arv och nydanande på båda sidor av Atlanten. Spanskan är inte bara ett av världens mest talade språk, utan uttrycker en mångfacetterad kultur i fyra världsdelar. Nu finns det omkring 500 miljoner spansktalande i världen, för att då inte räkna in alla de miljoner som talar det som sitt andra, tredje eller fjärde språk. Här kan du studera spanskspråkig litteratur och språkvetenskap samt förbättra din förmåga att använda spanska i tal och skrift. 

Ämnet Spanska ingår i Lärarutbildningen, Civilekonomprogrammet, Internationella språkprogrammet och Översättarutbildning.

Spanska kan ingå som huvudområde i såväl kandidat- som magister- och masterexamen.

Högskoleverkets utvärdering (2005) slår fast att grundutbildningen vid Göteborgs universitet är ”ledande vad gäller storlek, bredd och forskningsanknytning” och att forskarutbildningen håller ”hög akademisk kvalitet, och har den bredd, öppenhet och organisation som kännetecknar en kritisk och kreativ forskarmiljö”.

Utbildningen är en av de allra bästa i landet vilket Högskoleverkets utvärdering (2012) slår fast då man konstaterar att grundutbildningen i spanska vid Göteborgs universitet håller mycket hög kvalitet (den högsta kvalifikationen)

 

Här har vi samlat information om kursutbud, examen och kontaktuppgifter.

Kursplan och litteraturlista för enskilda kurser hittar du i menyn till vänster.

Där finns även sidor för kurser som kommer att ges under vårterminen 2018.

 

Här kommer du direkt till sidorna för:

 

Om ni skickar frågor till lärarna via PIM: Tänk på att alla inte läser PIM-meddelanden i GUL, så maila gärna direkt till berörd lärare!