Välkommen till FT1100, Teoretisk filosofi: Grundkurs och 

LGFI12, Filosofi 1 och 2 för gymnasielärare 

Introduktionstillfället

Introduktionen äger rum 23 januari, kl. 10–12 i sal T302, på Olof Wijksgatan 6 i Göteborg. Karta finner du i vänstermenyn, under Hitta rätt plats.

Vid detta tillfälle presenteras de olika delkurserna, och du får veta vad de handlar om, hur de är upplagda och hur de examineras. VI avslöjar också något om godsakerna vi sparat åt dem som sedan väljer att fortsätta läsa teoretisk filosofi ytterligare en termin. Dessutom får du en drös insidertips om hur man praktiskt bär sig åt för att läsa och skriva filosofi.

Information som har mer med din roll som student och mindre med just grundkursen i teoretisk filosofi att göra ges vid ett separat tillfälle senare i veckan.

Schema för kursen läggs ut senast två veckor före kursstart.

Lärare: Peter Johnsen och Felix Larsson

Information som är tillgänglig på öppna sidor

I vänstermenyn hittar du information om kursen, dess innehåll, schema och kurslitteratur. Där finns också länkar och filmer som hjälper dig att hitta till institutiuonen och de undervisningslokaler vi använder, liksom en lista över kursens lärare, och de studievägledare och studieadministratörer som arbetar med filosofi.

Information som blir tillgänglig när du är registrerad

När du är registrerad på kursen kan du logga in på GUL. Då får du också tillgång till kursmaterial av olika slag. Du når då upphovsrättsskyddat material som texter och filmer, liksom läsanvisningar, instuderingsfrågor, övningsuppgifter och examinationsuppgifter. Detta material ligger i de olika momentens mappar.

Kursplan

Kursplanen finner du i Göteborgs universitets kursplanedatabas när du söker på kurskoden.

Studentresurser på nätet

Du har säkert redan hittat Göteborgs universitets studentportal. Där hittar du bland annat sidor som Akademihälsan och Studera med funktionshinder. På institutionens hemsida finns information om FLoVs studentgrupp och annat, Student vid institutionen.

Som student har du också stor glädje av universitetsbiblioteket, liksom av kunskap om hur man undviker fusk och plagiering. Inom filosofi är The Internet Encyclopedia of Philosophy och The Stanford Encyclopedia of Philosophy två centrala digitala resurser för studenter, lärare och forskare.